Gólová séria Tatara sa skončila, Detroit prehral s Winnipegom 2:4

05.11.2013 Celý región

New York 5. novembra (TASR) - Len dva zápasy mala v noci na utorok na programe zámorská NHL. New York Rangers doma podľahol 1:2 Anaheimu a Winnipeg zdolal na svojom ľade Detroit 4:2. V tíme hostí sa po troch zápasoch v rade tentoraz bodovo nepresadil slovenský útočník Tomáš Tatar. 

Winnipeg odohral proti Detroitu veľmi dobrý zápas a zaslúžene sa tešil z víťazstva. Na brankára Jimmyho Howarda vyslali Jets 47 striel, kým hostia len 28. Víťazný gól zápasu, ktorý bol jeho prvý v sezóne, strelil v 45. minúte Matt Halischuk. "Dnes bola radosť pozerať na našich hráčov," povedal tréner Winnipegu Claude Noel. Jets prerušili trojzápasovú sériu prehier, naopak Red Wings prehrali po troch víťazstvách v rade. Skóre duelu otvoril svojím ôsmym presným zásahom v sezóne Bryan Little, keď po chybe na modrej čiare využil sólový nájazd.

Detroit v druhej tretine v priebehu necelých troch minút skóre otočil. Najskôr si puk po strele Henrika Zetterberga zrazil nešťastne korčuľou do vlastnej siete obranca Grant Clitsome a potom obranca Danny DeKeyser strelil parádnou strelou od modrej čiary vo vlastnom oslabení svoj prvý gól v NHL. V závere druhej tretiny však vrátil Winnipeg na palubu svojím tretím gólom v sezóne český útočník Michael Frolík a v tretej časti už skórovali len domáci. Halischuk dostal Jets do vedenia a víťazstvo poistil kapitán Andrew Ladd. "Domáci vyhrali zaslúžene. Od začiatku do konca boli lepším tímom," uznal tréner Detroitu Mike Babcock. Po troch zápasoch nebodoval Tomáš Tatar, ktorý mal v posledných troch dueloch bilanciu 2+1. Slovenský krídelník ohrozil bránku súpera tromi strelami a počas svojho 13:17 minútového pobytu na ľade si pripísal dve "mínusky".

Anaheim vyhral na ľade New Yorku Rangers 2:1, keď o svojom víťazstve rozhodol už v prvej tretine. V tretej minúte otvoril skóre svojím deviatym gólom v sezóne Corey Perry a v polovici prvej tretiny po ďalšej chybnej rozohrávke Rangers zvýšil na 2:0 Kyle Palmieri a jeho gól bol nakoniec víťazný. Dvadsaťdvaročný útočník odohral špeciálny zápas, veď v New Yorku sa narodil a v hľadisku Madison Square Garden ho povzbudzovalo množstvo rodinných príslušníkov a kamarátov.

"Bolo príjemné hrať pred ľuďmi, ktorí ma v kariére podporujú," povedal Palmieri. Prvou hviezdou zápasu bol 24-ročný dánsky brankár Frederik Andersen, ktorý zaznamenal 32 úspešných zásahov a inkasoval len po dorážke obrancu Michaela Del Zotta. Andersen vo svojej premiérovej sezóne v NHL odchytal štyri zápasy a všetky vyhral. "Bol skvelý, veľmi nás podržal," pochválil svojho brankára Palmieri. Rangers prerušili trojzápasovú víťaznú sériu, Ducks sa s 25 bodmi dostali nielen na čelo Pacifickej divízie, ale sú aj najlepším tímom celej NHL.


Výsledky:
NY RANGERS - ANAHEIM 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Góly: 39. Del Zotto (Hagelin, Callahan) - 3. Perry (Penner, Sbisa), 10. Palmieri (Beauchemin). Brankári: Lundqvist - Andersen, strely na bránku: 33:25.


WINNIPEG - DETROIT 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Góly: 19. Little (Setoguchi, Ladd), 38. Frolík (Scheifele), 45. Halischuk (Frolík, Scheifele), 51. Ladd (Setoguchi, Little) - 28. Zetterberg (Dacjuk, Quincey), 31. DeKeyser (Krönwall, Weiss). Brankári: Montoya - Howard, strely na bránku: 47:28.
 

Vyberte región